Behandelingen 
van Multident

Een huis(tand)artsenpraktijk te Antwerpen

Preventie

Preventieve tandheelkunde is vooral gericht op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Daarom is het van belang om regelmatig op controle te komen, zodat we tijdig kunnen ingrijpen als er problemen zijn en ook om uw voeding- en poetsgewoontes bij te sturen. Bij een controle worden vaak radiologische foto’s genomen om te helpen bij de diagnose.

Endodontie

Ook bekend als wortelkanaalbehandeling. 
Als de afbraak van het tandweefsel te ver gevorderd is of na een trauma, gaat de zenuw binnenin de tand ontsteken.

Uw wortelkanalen dienen dan te worden gereinigd, ontsmet en opgevuld met een speciaal thermoplastisch materiaal.

Extracties

Helaas zijn er soms tanden die we niet meer kunnen herstellen. Deze worden door onze tandartsen met nodige zorg onder lokale verdoving getrokken. 

Bij ingesloten wijsheidstanden of uitgebreide extracties, verwijzen ze uw graag door naar een kaakchirurg in het ziekenhuis

 

Uitneembare protheses

Ook ‘vals gebit’ genoemd.

Er zijn uitneembare protheses die rechtstreeks steunen op het tandvlees, er zijn er ook die gebruik maken van de nog bestaande gezonde tanden om houvast te vinden door middel van een haakje.

Gebitsrehabilitaties

Of beetverhogingen. Bij erg vergevorderd tandweefselverlies door bederf en slijtage, kan het nodig zijn om de oorspronkelijke beet eerst te herstellen, alvorens we kunnen beginnen aan het overig prothetisch en restauratief werk. Een goede beet is erg belangrijk voor het behoud van je gebit!

Opbeetplaten

Bij kaakgewrichtsklachten en gebitslijtage, voornamelijk door het knarsen en klemmen met de tanden, vervaardigen we een knarsplaat of een stabilisatiesplint op maat om je gebit te beschermen en de spierklachten te doen verminderen.

Bleaching

Professioneel bleken is een prima oplossing voor mensen die hun tanden witter willen. We kiezen steeds een veilige methode op maat van de patient, waarbij het tandglazuur niet beschadigd wordt.

Protheses en implantaten

Ook ‘vals gebit’ genoemd. Bij volledig tandverlies kunnen er implantaten geplaatst worden bij een specialist, zodat wij een prothese kunnen vervaardigen die door een baar of locators verankerd wordt aan de implantaten voor meer houvast en steun.

Conserverende en restauratieve tandheelkunde

Als uw tanden zijn aangetast door een gaatje of wanneer een stuk tand is afgebroken, dan herstellen we het met wit composietmateriaal. We kunnen de tand ook binnenin verstevigen met glasvezel.

Facings/veneers

Een verbetering van kleur, vorm en stand kan ook bereikt worden door facings te plaatsen over uw tanden. Deze worden gemaakt van porselein of composietmateriaal.

Kronen/bruggen

Indien uw tanden te zwaar gehavend zijn om ze nog op te vullen, kunnen ze nog versterkt en terug in originele vorm hersteld worden mits een porseleinen kroon.

Wanneer 1 of meerdere tanden ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een zwevende tand die vasthangt aan de porseleinen kronen op de buurtanden. Dit noemen we een brug.

Wanneer je eigen tanden en wortels verloren zijn gegaan, kunnen ze vervangen worden door een implantaat. Hiervoor sturen we uw graag door naar een specialist, maar de kronen en bruggen op de implantaten maken we ook zelf volgens hetzelfde principe.

Bel ons

Ma - di - do - vrij:
9u15 tot 16u45)
03 219 25 31

Openingsuren

Ma- di - do - vrij:
9u00 tot 17u30
Woe: gesloten

Onze locatie

Jan Van Rijswijcklaan 279/2 2020 Antwerpen